Drupal vs. WordPress: Kramfajten

Vad sjutton gör WordPress på ett DrupalCamp, och vad är det för puckat titel på en session egentligen? Kramfajten? Vadå? Vi är ju fiender, och en där TDH är ju på andra sidan stängslet, med WordPress-böcker under bältet och dessutom arrangör för WordCamp Stockholm och #wpbar. Det här kan inte sluta väl, det här kan inte bli bra, det här är helt enkelt inte rätt!

Fast det är det. För Drupal och WordPress må vara olika, de må stundtals vara konkurrerande alternativ för beställare, men de står tillsammans på barrikaderna vad gäller öppen källkod kontra stängda system.

Så vi slåss, fast det blir mest kramar egentligen, för vi har en gemensam fiende i det stängda, en ideologisk motvilja till att låsa oss inne, och en tro på den publicistiska friheten ett öppet system kan erbjuda.

Kramfajten handlar om vad vi kan lära av varandra, hur vi kan stå emot säljarméerna från de proprietära jättarna, och varför det är bra att kolla in gräset på andra sidan lite då och då. Det handlar också om oneliners och små tjuvnyp mot er alla, kära DrupalCamp-besökare, men det är ju bara på skoj. Eller hur var det nu igen?

Speaker(s)

Thord Daniel Hedengren
Odd Alice